Risken med att inte välja rätt målare i Stockholm?

Om huset behöver målas om finns ett mycket stort antal målare att välja på. Är det så noga eller är det bara att välja billigaste alternativet? Detta kan hända om du inte väljer rätt målare i Stockholm.

1.    Ökad risk för fuktskador

När färgen börjar blekna, eller flagna, behöver fasaden målas om. Det sker inte främst för att fasaden ska bli fin igen utan för att färgen ska skydda trämaterialet mot fukt. Det absolut viktigaste är alltså underarbetet och grundmålningen. Men självklart är det även viktigt att utföra ett korrekt arbete därefter.

Att inte välja rätt målare i Stockholm – innebär att fel målare anlitas. Med andra ord de som inte har den kompetens som krävs för att skapa ett stabilt och långsiktigt resultat.

Ett arbete som utförs dåligt inomhus behöver inte vara så farligt – men vid utomhusjobb är det mycket viktigt att allt blir korrekt.

Ingen certifiering krävs!

Det finns ingen lag som anger att en målare måste ha en viss utbildning eller certifiering för att erbjuda sina måleritjänster. En hantverkare kan alltså ha en hemsida och där presentera att de hjälper till med måleritjänster – utan någon speciell utbildning. Detta i likhet med snickare, murare och flera andra hantverksyrken. Det är alltså upp till kunden att kontrollera kompetens, certifieringar och referenser.

2.    Att priset inte speglar arbetet

Enda sättet att hitta rätt målare i Stockholm är att jämföra flera olika alternativ. Företagen får lämna in en offert på arbetet som ska utföras vilket därmed har flera fördelar.

För det första blir det enkelt att se vad som är ”rimligt”. De flesta målare ger en offert inom ett intervall. Är det någon som därefter ger ett betydligt lägre pris bör man ifrågasätta priset – hur kan de vara så extremt mycket billigare? För det andra ges möjlighet att se på hur de bemöter dig som kund och därmed välja utifrån detta.

Rätt målare i Stockholm har…

  • Goda referenser

Dessa kan hittas via målarens hemsida, Trustpilot, Hitta.se eller Eniro.se

  • F-skatt

Detta kontrolleras mycket enkelt upp via Allabolag.se. Kopiera företagets organisationsnummer och klistra in i sökrutan på Allabolag.se. Därefter sker sökning efter företaget varpå det går att se omsättning, vinst och annan ekonomisk historik.

  • Hemsida med kontaktuppgifter

Boka inte hantverksjobb av kringresande hantverkare. Förr var det asfaltsläggare och därefter var det takläggare. Oavsett brukar det resultera i riktigt dåliga resultat och kunder som känner sig påtvingad på olika avtal.